De Politiek

 

De Borinage, Eens Schatkamer, Nu Alleen....

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Uw persoonlijke begeleider in Mons staat voor U klaar, wij doen alles voor de lol, wij zijn "Grap en Grol"

 

De Website Voor Mons

"De PSolitiek M'sieu........."

Een uitvoering van "Grap en Grol"

De Geheimzinnige Borinage en haar mensen......

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

De Borinage is onlosmakelijk verbonden met de politiek en natuurlijk de machtige Parti Socialiste net als Le Centre, Charleroi en Luik. De ontwikkeling en geboorte van de arbeiderbeweging, de onderdrukking van de arbeiders en de massa's, gaat zich wreken op het Capitaal rond de eeuwwisseling in de 19de eeuw, maar eindigd in een andere misère die wellicht nog erger is.

 

De omslag van de historische onderwerping aan de zichtbare Adel naar de onderwerping aan de gezichtsloze beurzen, de Handelsmaatschappijen, waar de machthebbers in plaats van Recht spreken de aandeelhoudes zijn van het uitpersen van de massa.

 

Ik zal me beperken tot de Borinage waar mogelijk, natuurlijk is er de invloed vanuit onder andere Gent, en de rest van de Vlaamsche Socialistische beweging maar de beleving van de Borains zal een eerste uitgangspunt zijn.

 

Elders op de Website heb ik een film/documentaire geplaatst van Stephane Olivier onder de "Roode Nesten" in de Borinage die zeker de moeite waard is en samen met de hedendaagse realiteit een beeld geeft.

 

Als eerste kennismaking met sommige spelers in de regio heb ik een gedeelte van de documentaire voor U uitgelicht, als een treurzang op de situatie naar aanleiding van 100 jaar Socialisme in de Borinage.

 

Een onthutsend document.........

 

Over tijd zullen er aan de linker kant van de pagina links komen met meer informatie en reportages, maar deze eerste korte impressie is zo duidelijk dat ik het in de etalage wilde zetten....

 

 

 

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

Copyright "Grap en Grol" HWMS