Het UNESCO Frietkot.....

 

Het "UNESCO Frietkot"........

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Uw persoonlijke begeleider in Mons staat voor U klaar, wij doen alles voor de lol, wij zijn "Grap en Grol"

De Website Voor Mons

"Van God en Unesco Los..... "

Een uitvoering van "Grap en Grol"

Hoe een aftands Foorfrietkot tot UNESCO World Heritage wordt en hoe compleet en volledig achterlijk je moet zijn om daar als Gemeenteraad een vergunning voor te geven.....

Mocht morgen een vliegende schotel op de Grande Place van Mons landen en ET zelf stapt uit, neemt een biertje, zegt iedereen gedag en vliegt verder verbaast me dat niet. Niet meer.

 

Maar werkelijk ALLES is mogelijk in de Vlinderwonderstad en vandaag ben ik werkelijk compleet uit de Kaasbol gegaan naar aanleiding van wat ik gezien en gehoord heb.

 

Een tiental dagen geleden heb ik op Faceboek een tweetal foto's gezet, net zoals U boven naast dit artikel ziet van een Frietkot dat daar stond. Ik verbaasde me er over dat dat lelijke ding daar stond en vond dat een schande op één van de mooiste plekjes in de stad.

 

Afgelopen week-end was het erg slecht weer zoals U zich wellicht kan herinneren, maar ik ben toch uit nieuwsgierigheid even gaan kijken of dat onding er nog stond. En ja hoor. Ik dacht aan een éénmalig iets, wat ook al te gek voor woorden zou zijn, maar ja.

 

Het Park van de Belfort is een geweldig mooie plek waar je in het gras kan zitten, rondlopen, in de zon liggen en dit allemaal naast de door de UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen Belfort. Een plek voor een ieder op zoek naar rust maar ook een picnic, naar muziek luisteren of gewoon rondkijken in de elfde eeuwse Kapel die er gelukkig nog staat. Het is werkelijk een genot daar af en toe over Mons en de Borinage te kijken en de geschiedenis spreekt door de oude muren heen.

 

Wie schetst mijn absolute verbazing en afschuw .....

Ik loop via de trappen naar boven via de Ruelle Cesar, kom aan en loopt naar de plaats waar ik het onding heb zien staat een week eerder in de regen. Terwijl ik verder loop zie ik het monster, maar, maar..... Met een bediening er in, de FRIETTENT is OPEN en in bedrijf!!!!!

 

De Gemeente heeft een VERGUNNING afgegeven tot OKTOBER om daar, naast de meer dan achthonderd jaar oude Kapel VETTE HAPPEN te bakken!!!!

 

In plaats van bloemen en schoon ruik ik de gore lucht van Vet, zie een paar plastic stoeltjes en twee verdwaalde tafels, waaraan op de ene tafel een Papa zit die samen met kinderen de rotzooi in zijn spekbek zit te duwen.

 

Welke absolute nitwit, welke volledige mafketel, van GOD en alles los zijnde barbaar heeft daar toestemming voor gegeven?

 

Op een UNESCO Worl Heritage Site! En DIT is de Culture Hoofdstad van Europa in 2015?????

Een Absolute AFGANG waar Uw Gemeentebestuur TOESTEMMING voor heeft gegeven en Vergunning verleend!!!!!

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

Copyright "Grap en Grol" HWMS

Hier de scherpere kanten van de dingen die gebeuren. Zoals in iedere stad zijn er uitdagingen, vreemde gebeurtenissen, vervelende dingen.... alles wat in een stad aan de hand is, soms raar, soms gewoon slecht, soms zelfs triest.

Zie hieronder de Links naar meer Kaasschaafsels!