L Envers

 

Lekker, Goed, Leuk, L'Envers!!

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Uw persoonlijke begeleider in Mons staat voor U klaar, wij doen alles voor de lol, wij zijn "Grap en Grol"

Copyright "Grap en Grol" HWMS

Uit Tafelen in Mons

"L'Envers, Omgekeerd de Beste!"

Een uitvoering van "Grap en Grol"

De Bistro in het kwadraat, een bediening die niets, maar dan ook niets te wensen over laat en dat alles onder het genot van een leuke en gezellige atmospheer, binnen of buiten, Lunch of een Diner. Uw Gastheer Eigenaar Toni staat voor U klaar met zijn team van attente aardige mensen!

Wellicht meer voor onze Nederlandse Leeuwen dan onze Vlaamsche Leeuwen is "Le Bistro" iets magisch... Alleen al de Franse taal die wij Kaaskoppen niet altijd zonder accent en fouten weten te spreken geeft ons al ideeën over Parijs- achtige ambiance, tafeltjes, "Romance" en Oulala....

 

Zet een Kaaskop(net zoals Uw eigen Kaas) in een "Bistro" en alles is lekker en helemaal speciaal en we zullen de schoonfamilie eens flink de kast op jagen met onze belevenissen in één van die tempels van Franse Cuisine die we normaal gesproken alleen via de kookprogramma's en "Ik vertrek" te zien krijgen...... Nous sommes in de Bistro .... Lekker Peu!

 

Maar, mijn beste Kaasvrienden, we kennen allemaal de verhalen over het kopje koffie van 6.50 euro, de Fles "Lekkere Witte" die ineens 85 Euro bij de toch al gepeperde rekening laat optellen en de Kredietkaarten die "Ineens" niet meer werken en "Madame" die moet wachten tot "Papa" met de benodigde Pegels terugkomt van de Flappentap die 16 kilometer verder staat..... Breek me de spreekwoordelijke Bouche niet open!

 

En daar heeft U de Kaas voor, Uw Nederlandse 50+ Kaas die lokaal voor U de zaken in de smiezen houdt!

 

Uw gastheer en eigenaar van deze Bistro Toni kent Uw Kaas al meer dan 20 jaar en..... menig glas is door de Maestro van Gastvrijheid Toni op de tafel gezet, als ook de heerlijkste Braadsels, Baksels, Fritten met mayonaise natuurlijk en geen vieze ketchup uit plastieken bakjes die smaakt als vloeibaar wasmiddel met suiker.

 

Neen! Niets van dit alles, van Uw binnenkomst tot Uw vertrek staat hij in voor Uw plezier en gemak.

 

Ik ken weinig mensen die van nature een Gastheer zijn in hun Bistro, maar Toni is het voor de volle 100%!

 

Het restaurant zit op een kleine 80 meter van de Grande Place, en, met alle respect voor de Broeders die daar hard werken, overvleugelt deze Bistro die toch wel een beetje toeristenplekken met gemak. Met andere woorden, waar voor Uw hardverdiende Euro's, niks spotgoedkoop, niks rommelwijn uit kartonnen, gewoon goed en eerlijk en daarnaast leuk en gezellig!

 

U weet ook dat Uw kaas alles voor niets doet, en zeker geen afspraken heeft met "Ondernemers", dat zou de lol en de onafhankelijkheid natuurlijk verpesten, dus ik neem regelmatig polshoogte!

 

Drink ik een frisdrankje als Toni even tijd heeft? Jazeker! Praten we even bij, is gewoon een leuke vent!

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

Uw Gastheer Toni staat voor U klaar, luistert, kijkt, let op, en zorgt ervoor dat U niets tekort komt!

Hier onder heb ik de menukaart, "A la Carte" , je kan dus kiezen. Ook een voorgerecht als gewoon gerecht, dat staat er bij, dat heet dan "En Plat".

 

De Tapa's enzo gaan alleen samen met een Apéro, en daar is ook een melding van op de kaart. Dat is de "Entre Amis". Die prijzen zijn voor twee mensen, als er iemand bijkomt is dat 4 Eur. p.p.

 

De Salades mogen bekend zijn, let wel even op, "Froid" is Koud, dus de gegrilde Scampi's komen met een koude saus. Dat wist U natuurlijk ook wel, maar toch, om even zeker te zijn..

 

De rest wijst zichzelf en natuurlijk is uw tafelheer of dame er om U te helpen, en dat hoort er tenslotte bij niet waar.... op uw beste Franz natuurlijk!

 

De "Kleine extra's zijn iets meer fritten, een beetje meer saus enz., die staan er ook bij, dus geen verrassingen waar de extra Bearnaise ineens 14 Eur kost! Geloof me, ik heb het meegemaakt, Uw Kaas heeft ervaring!

 

Hoe betaal je?

Die taal spreekt iedere horeca-ondernemer natuurlijk! Of met Cash dat U op 15 meter uit de muur kunt halen (Let op de kosten!!) of met een kaart die ze accepteren, dat staat op de deur.

 

En verder vragen mensen of je hier een fooi geeft. Net als in Nederland! Niet verplicht natuurlijk maar het wordt ten zeerste op prijs gesteld. En hoeveels is dat dan? Ach, ikzelf rond het meestal af naar vijf euro of zoiets als ik uitgebreid gegeten heb. Maar voor een Lunch ligt dat dan weer lager.