Garatrava

 

Het "Garatrava" Hoe is het nu, wat is er te zien?

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Uw persoonlijke begeleider in Mons staat voor U klaar, wij doen alles voor de lol, wij zijn "Grap en Grol"

Copyright "Grap en Grol" HWMS

De Website Voor Mons

"Garatrava, Une Histoire Albanèse?"

Een uitvoering van "Grap en Grol"

Hoe gaat het met de werken aan het nieuwe treinstation van Mons, Hoe ziet het er uit 6 maanden vóór 2015, het jaar dat Mons Culturele hoofdstad van Europa is? De Kaas ging op pad....

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

Laat me eerst duidelijk zijn, Ik ben NIET tegen het nieuwe station, ik spreek me daar niet over uit. Ik laat alleen maar zien en constateer.

 

Een aantal jaar geleden sprak ik Santiago Calatrava en op zijn vraag wat ik er van vond, op een informatieavond, heb ik geantwoord; Prima, als het binnen budget blijft EN op tijd klaar is.

 

Ik denk de uitdagingen niet te onderschatten, het is niet makkelijk, zeker als de eigen bevolking van Mons vragen heeft en er genoeg handtekeningen zijn om zich te laten horen. Dat dit democratische grondrecht dan als reden voor de vertraging wordt aangevoerd is op z'n minst vreemd en zelfs een tikkeltje demagogisch naar mijn mening.

 

De noodwet die ik naar horen zeggen is aangenomen in Namen is opvallend, maar binnen de mogelijkheden. Het staat iedereen vrij hier naar te kijken indien gewenst.

 

In een overzicht van Ecolo zie je beste lezer een beetje de achtergrond. Dit schrijven komt van Juliette Boulet, députée fédérale sinds 2007 et secrétaire régionale van de Régionale Ecolo Mons Borinage sinds 2012.

Het initiële voorstel, en de bijbehorende video van de hand van het bureau van Calatrava ziet U in de link links, dat geeft U een idee.

In het stuk van Juliette Boulet spreekt men van een publicatie in de Pers. Deze denk ik gevonden te hebben en plaats hier onder de link naar de krant.

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

En bij deze een video met commentaar van de Kaas, een overzicht van de werken, gewoon wat je ziet in ander woorden.

 

Het dossier ligt zeer gevoelig, dat kan je aan je tenen wel voelen. De schoonheidsprijs voor de uitvoering zal het niet krijgen.

 

Wat je ziet is hoe het er nu uitziet, een dikke zes maanden voor 2015, De mensen spreken onder elkaar, niet "en Publique". De Montois zijn niet makkelijk, veel gegrom, veeleisend, maar wellicht jammer genoeg krijgen zelfs de grootste zwartkijkers jammer genoeg gelijk, maar, oordeel zelf.

 

Ik verwacht héél weinig commentaar van de mensen hier, verbaal wel, zeker, dat wel. Voor de Nederlander is dit ondenkbaar en mijn Vlaamsche vrienden zullen zeggen, "Zie je wel".

 

Makkelijk is het zeker niet, het hele dossier, er zijn nog vele andere dossiers die klaar moeten zijn vóór het Wonderjaar 2015 en ik hoop dat het voor elkaar komt en geen windowsdressing gaat worden en wij met de gebakken peren zitten na 2015.

 

Ondertussen film ik door en maak m'n fototjes...