Un petit piece

 

De "Schrijfsels" van de Kaas..

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Van Alles over Alles;

"Petit'Piece m'sieu......."

Met Peper, Zout, Tabasco, sambal en "Grap en Grol"

Ook veel over de Diepe Walen.....

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

Henegouwen heeft een nieuwe industrie!

 

Na de megafraude met de dienstencheques, de nepbanen bij de gemeente via de CPAS, de duizenden parkeerwachters en Gardiens de la Paix, de "Ma Ville est propre" banen en de 400 richtingaanwijzers heeft een nieuw particulier initiatief de kop opgestoken, de professionele bedelaars; Bedelbonanza S.A.

 

Je stapt hier de voordeur uit en het begint. Ik schat het aantal bedelaars per 100 meter gelopen op 3, en dat is aan de gunstige kant. Ga je in de buurt van een Mister Cash verhoogt dit cijfer onmiddellijk, ook supermarktuitgangen, terrasjes en het lokale toeristenbureau doen het goed in de peilingen. Met een goedkoop blik vies bier in de hand, ongewassen, vies en een sigaret tussen die vingers hoor je niks anders dan; "Un petit piece, un petit piece"...

 

De laatste tijd zie ik meer en meer gezinnen die bedelen, ja je hoort het goed, Papa met een blik bier, mama zwanger, ernaast met kinderwagen en een kleintje van 18 maanden die doelloos rondloopt op zoek naar iets interessants, zoals hondendrollen, weggegooide Big Mac doosjes, stukjes fricandel op straat. Ook twee grote honden zijn meestal van de partij, die lopen rond het echtpaar of eten een half opgegeten drimdromdrum uit de Turkse Grillshop van de stoep.

 

Naar verluidt is Mons "Bedelaarsvriendelijk" in tegenstelling tot Charleroi, Namen, Luik en Doornik alwaar ze onmiddellijk door de lokale socialistisch kameraden in elkaar getimmerd worden en hun nieuwe model IPhone wordt ingepikt. Hele kudde's van dit soort werk komen in de morgen met de trein naar ons kleine standje. want, tsja, als in de thuisstad van de Socialistische Eerste Minister de marginalen vanuit de Walen geen plaats meer hebben dan gaat het toch de verkeerde kant op, niet? Zaterdagen zijn natuurlijk een topdag voor BedelBonanza S.A. maar onderschat de maandag niet, dan gaan allen luid zingend naar de CPAS voor het inschrijffeest aldaar en de geldverdeling, daarna, op maandagmiddag de eerste hulp afdeling in de twee ziekenhuizen om de kinderen te laten bijvoeding en van penicilline te voorzien, en mama kan dan ook meteen in de beugels bij de gynaecoloog om het certificaat "Medische Zwangerschap" binnen te slepen waardoor extra cash op tafel komt voor de familie vanwege speciale behandeling armen en radeloze.

 

Dinsdag is voor familiebezoek aan oma om kledinggeld te vragen en de fles cognac van Opa die er al veertig jaar staat leeg te zuipen, Woensdag is het groot feest want dan kan je met je Wonderstempel van de CPAS naar de voedselbank, je gaat binnen, krijgt pakket, loopt naar buiten en verkoopt het pakket aan de daar wachtende arme mensen die geen wonderstempel van de CPAS vrienden hebben(geen geintje, zelf gaan kijken) en hopla, twee kratten bier en een fles Vodka voor iedereen.

 

Dit gaat natuurlijk niet zonder dat Papa een rustdag heeft, en na de versnaperingen van Woensdag speelt papa Sony Playstation 4 op de breedbeeld 3D Plasma High Defenition Turbo Televisie met super surround Dolby 18.9 en extra subwoofer Internet connected High defenition Ultra Vibe, thuis op de lederen bank van de dubbele maand CPAS Inrichtvergoeding die het gezin toekomt, het is lekker warm want de Gratis Huisverwarming van de CPAS staat goed hoog en Mama is gratis naar Disneyland met de CPAS, voor broodnodige cultuur en vermaak,

 

De Kleinste ligt in het ziekenhuis met een verkoudheid net als de meeste Donderdagen, Papa heeft z'n rust meer dan nodig toch? Daarbij heeft hij even naar de doctors avonddienst gebeld en om een bezoek gevraagd om zijn wekelijkse doos anti-depressiva en Benzo's op recept te krijgen. Want die verkopen zo goed en dan kan de 50 gram hash ook weer afgehaald worden door mama in het park met de kinderwagen.

 

Vrijdag is dan weer voor de lichamelijke verzorging, even lands die chiropractor, en de Kiné, de jeugdrechter om te zeggen dat alles goed gaat met de kinderen en hij niet meer op de kinderen mept en de sociaal werkster om die re-integreringsvakantie in Frankrijk te regelen voor de broodnodige rust en de dubbele kindergeld regeling te verlengen met een jaar.

 

Zaterdag is het natuurlijk feest, een beetje hangen bij de Dellhaize, z'n vaste stek, lacheuh... En ja, Zondag is dit keer anders, hij moet gaan stemmen of zoiets, maar die gabber van het bureau van hem die wist hoe dat moest, lezen was moeilijk maar hij moest een bolletje kleuren achter de naam die hij op een papiertje had geschreven.....

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS