De Jeugdherberg

 

Welkom,Welcome,

Willkommen !!!

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Uw persoonlijke begeleider in Mons staat voor U klaar, wij doen alles voor de lol, wij zijn "Grap en Grol"

De Website Voor Mons

"Een Vijf sterren Herberg op Geschiedenis..."

Een uitvoering van "Grap en Grol"

Copyright Grap en Grol HWME

Opgravingen naast de Herberg

Na een hele dag de mooie dingen in Mons te hebben bezocht en lekker gegeten in één van de vele restaurants, wellicht een wijntje gedronken moet U natuurlijk goed uitgeslapen de nieuwe dag in, bij deze enkele mogelijkheden in de Drakenstad...

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

Geen Doudou zonder Dodo, geen toer in de Stad zonder een goede slaapplaats die op U wacht als U er voor gekozen hebt om de avond en nacht in Mons door te brengen!

 

De Hoofdstad van Henegouwen biedt U vele mogelijkheden, maar welke te kiezen?

Natuurlijk kunt U kiezen voor de grote Luxe, er zijn meerdere hotels in de stad die daar aan kunnen voldoen, maar dan speelt de prijs, binnen het redelijke , niet echt een rol/ Ook zijn er de Business Hotels, netjes, conform alle andere Motels en Hotels die je overal in de wereld tegenkomt. En dan natuurlijk de plekjes waar je een beetje voor moet zoeken, de Bed & Breakfast bij mensen thuis, de camping met mogelijkheden of zelfs de jeugdherberg in het midden van de stad. En die gaan we bekijken!

Natuurlijk is Uw verkenner op pad geweest en heeft de herberg als je het zo wilt noemen bezocht.

 

Het is één van de Favoriete slaapgelegenheden voor hem! De Herberg is naast de Belfort van de stad Mons en ook naast het Park dat daar ligt waarvan een foto. De Geschiedenis van de plek gaat ver, heel ver terug, en zelfs nu worden er nog opgravingen gedaan naast de ingang.

 

De Historie druipt er van af en toch is het binnen héél modern. Een leuke Koffiebar waar je van alles kunt krijgen, je kan ook avondeten van te voren bestellen trouwens, en een geweldig terras binnen op een kleine binnenplaats. De Kamers zijn zeer correct en netjes!

Reserveer

 

Telefonisch op : +32 (0) 65 87 55 70

via fax : +32 (0) 65 87 55 71

 

Rampe du Château 2,

7000 MONS

Nadere inlichtingen

telefonisch op : +32 (0) 65 87 55 70

via fax : +32 (0) 65 87 55 71

 

Auberge de Jeunesse de Mons ligt in het hart van de stad en biedt een eigen restaurant en een bar, gratis amusement in de avond, een speelkamer en een gemeenschappelijk terras. Er is gratis WiFi in de gemeenschappelijke ruimten van dit hostel.

 

Alle kamers van het hostel zijn voorzien van geluidsisolatie, een kledingkast en hardhouten vloeren. De eigen badkamer is uitgerust met een douche. Sommige kamers hebben uitzicht op de tuin.

 

In de ochtend kunt u genieten van een gezond biologisch ontbijt. Het hostel bevindt zich op 2 minuten lopen van de Grote Markt met een grote verscheidenheid aan restaurants, bars, winkels en supermarkten.

 

Het is 800 meter vanaf het hostel naar het treinstation van Bergen en 2,1 km naar Nimy. De Belforttoren van Bergen en het stadspark bevinden zich op slechts 100 meter van de Auberge de Jeunesse de Mons. De luchthaven van Brussel is 79 km verderop. Er is gratis parkeergelegenheid!!

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

In het onderstaande overzicht kan je de prijzen vinden. Let wel op! De Herberg is open, dat wil zeggen de receptie, van 18.00 - 20.00 uur en dan nog.... Daar zijn wij niet blij mee, maarja, we zullen zien of "De Ville" wat gaat doen aan die belachelijk korte openingstijden! Wij hebben natuurlijk al geschreven aan onze Burgervader, De Heer Strik zelve, en verwachten na de zomer toch minstens een antwoord. Dus ons devies, eerst bellen, mailen wat dan ook, maar zeker zijn dat het vanaf deze kant in orde is. Als er plek is kan je natuurlijk ook langsgaan en meteen een mooie kamer nemen en naar de Grand Place afdalen voor een koele versnapering! Ook de openingstijden van het Mooie Park zijn raar, wij vinden veel te kort. Ach, wie weet dat Burgerpapa daar ook wat aan doet. U merkt dat Uw kaas hier toch wat bij betrokken is, waarom? Omdat ik er zo vaak mogelijk kom, het is zeg maar mijn achtertuin.... Wat een luxe hè!