Les Collegiales

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Uw persoonlijke begeleider in Mons staat voor U klaar, wij doen alles voor de lol, wij zijn "Grap en Grol"

Mons Centrum

"De Collégiades, Top Concerten in België!"

Een uitvoering van "Grap en Grol"

Het kerkorgel van de Grote Sainte Waudru heeft het één en ander meegemaakt, verhuizing, in Brussel staan, terug naar huis, door een barbaar bijna volledig kapot gemaakt, maar, ze is er nog en gaat vanaf September 2014 weer onder het mes. Hier een geschiedenis en informatie over deze oude Bariton Heer de van zich laat horen!

Dit jaar worden de "Collégiades" voor de tweeëntwintigste keer georganiseerd en er is weer veel moois op de Agenda!

 

Zeker dit jaar, 2014, want het Grote Orgel in de Sainte Waudru gaat weldra voor een Groot Onderhoud volledig in de steigers om er weer als nieuw onder vandaan te komen hopen we natuurlijk allemaal. Dat gaat wat worden beste Kaasvrienden..

 

In 1993 werd dit "Festival" heel bescheiden begonnen met een middag concert dat vooraf gegaan werd door een rondleiding onder leiding van Benoit Van Caenegem, zonder twijfel de kenner bij uitstek van de Collégiale Sainte Waudru en mocht U de kans krijgen door hem te laten vertellen over de kerk moet U dat absoluut zeker doen!

 

Toen was deze muziek middag op 15 Augustus, dan in 1995 worden de concerten uitgebreid naar een drietal, maar ondanks het zéér hoge muzikale niveau komen er geen massa's mensen op de concerten af. Dan, met de hulp van een pas gepensioneerde specialist in Marketing, en onder de "Bezielende" leiding van de toen Deken van Sainte Waudru en nu Bisschop van Doornik Monseigneur Guy Harpigny worden de concerten definitief vastgezet in de maand Juli, en wel iedere Zondag.

 

De reclame en de publiciteit bereikt nu wel alle delen van het land en ook het noorden van Frankrijk. Het aantal bezoekers neemt zeer sterk toe en de ASBL Sainte Waudru draagt ook zorg voor de logistiek en maakt deze zondagen niet alleen tot een muziekaal hoogtepunt maar ook een gezellige samenkomst voor de trouwe bezoekers.

 

Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een Internationale renommé en hebben al veel internationale artiesten te kennen gegeven er te willen komen spelen. Tot de deelnemers behoren niet alleen Belgen, maar ook Fransen, Nederlanders, Engelsen, Amerikanen, Russen en Polen!

 

Al met al een groot succes voor alle mensen, zowel de organisatie als de deelnemers en natuurlijk het almaar groter wordende Publiek!

(Franse Tekst Bruno Duquesne & Bernard Carlier met een Kaassaus..)

En Uw Kaas was vandaag op pad en met zijn Filmdoos en hij heeft geprobeerd een opname te maken van een paar delen van het concert vandaag. Nu is dit natuurlijk verre van een Professionele opname maar in ieder geval iets. Ik hoop dat U er van kunt genieten. Live vanuit de Collégiale Sainte Waudru!

Copyright "Grap en Grol" HWMS

Copyright "Grap en Grol" HWMS

Nu ben ik niet zo van de reclame enzoverder, maar dit is toch wel anders. Voor de prijs hoeft U het niet te laten, en is een zeer mooie uitgave! Mocht U interesse hebben; klik hier op de link.

Groot Nieuws voor op de Agenda!

 

Mis het niet, de laatste keer om het Grote Orgel te horen voor de onderhoudsbeurt, op 24 Augustus!!

 

Daarna een FlashMob in de Saite Waudru voor de Laatste Keer de Doudou MET Orgel en Trompetten!!

 

Au concert du 24 Aout à 19.40 heures à la Collégiale Sainte Waudru un pari que 500 Montois se ressembleront pour chanter à 20.00 précises le Doudou aux Grand Orgues et Trompettes... pour la dernière fois avant 2017!!!

Plus de détails bientôt sur facebook sur la Page de la Collégiale!!!

 

Montois, 500 personnes? Pour nous c´est RIEN!!!

 

Venez Toutes et Tous!!!

Venez en Masse pour soutenir NOTRE Orgue à Saint Waudru le 24 Aout, 19.40 heures à Sainte Waudru et chante le Doudou comme que les Montois peuvent chanter!!!