Feest

 

De "Schrijfsels" van de Kaas..

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Van Alles over Alles;

"Altijd Feest!!"

Met Peper, Zout, Tabasco, sambal en "Grap en Grol"

Ook veel over de Diepe Walen.....

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

Morgen is het zover, Hicta Fallus Est enzo, de brave burger trekt naar locale stemfabrieken en zet een goedkeurende rode dot naast de naam van een eerlijke hardwerkende medeburger om hem of haar te verkiezen tot zijn stemgeluid binnen de verschillende parlementen, regio’s kamers, Europese parlegroep en wat niet meer, met andere woorden; de normaal gesproken bescheiden en ietwat schuchtere Belg laat zijn bulderende stem horen, het kraait en het brult in de deelstaten van het voormalig Nederlandse landsdeel, speelplaats voor overspelige Willems en veeldrinkende Nederlandse jeugd in Antwerpen.

 

Nu is het wellicht niet voor te stellen voor de gemiddelde lieve inwoner van dit land die af en toe een All-in vakantie heeft genomen naar het exotische Turkije, maar in het buitenland zijn de commentaren op dit terugkerende fenomeen binnen het koninkrijk niet mals.

 

Ten eerst begrijpen buitenlanders helemaal niks van de Belgische staatsstructuur, dat is, als ze al weten wat België is, en ten tweede, indien een slimme journalist zich die kennis heeft aangeleerd en een teeveekijkend buitenland aanspreekt in de nationale nieuwsuitzending komen de meeste tot de conclusie dat België een dictatuur van “Het Systeem” is.

 

Niemand weet waar of wat dat “Systeem” is maar het is er. Er is een soort van “Zwarte Hand” een geheime kracht die België dwingt, wellicht tegen de zin in om “Dingen” te doen “Omdat het zo is”.

 

Uw Ollander in de Walen leeft nu af en aan al bijna 30 jaar in het land van de wafels, bieren en Atomium en heeft de oplossing.

 

Na jaren studie, verwondering, verbazing, totale ontzetting ben ik tot de onomkeerbare conclusie gekomen dat dit land het mooiste experiment is ooit opgezet door mensenhanden.

In detail; de inwoners spreken onder elkaar af dat er een “Systeem” is, fluisterend wordt er over gesproken in café’s en damesclubs, bij de padvinders, de schoolraden, op de sportclubs… psst het “Systeem” … maar, en nu komt de grote tovertruuk, vervolgens doet iedereen net alsof het een democratisch land is waar er een vertegenwoordiging is van de populatie die het land regeert en in goede banen brengt.

 

Aha! Dat werkt meer dan uitstekend, ministers hoeven niet af te treden bij fouten of fraude, iedereen kan jatten van de belastingen, boetes betaal je gewoon niet, werken hoeft niet, met andere woorden; Het is feest! En dat begrijpen die hardwerkende boetesbetalende belastingslaven in het buitenland niet, hoe kan dat?

 

Wel, dat kan omdat België als enige heeft begrepen dat ze als land “Too big to Fail” is, iedereen om België heen is bezig met het in de pas lopen, en hier is het een Megaparty! De Euro’s worden in Frankfurt gedrukt en gaan regelrecht de tassen in van de bewoners van dit land, en de Politici krijgen een extra bonus want die houden heel Europa voor de gek, die geloven allemaal dat iedereen hier heel serieus aan het werk is namelijk, niets is minder waar!

 

Dus zelfs verkiezingen zijn De Facto niet nodig en hebben als enige recht van bestaan het buitenland ervan te overtuigen dat dit allemaal heel serieus is, wij weten beter, morgen even de gordijnen toe, het rode wonderpotlood ter hand, en hopla, weer een feest want heel de westerse wereld denkt dat de Belgen gestemd hebben en serieus de partijprogramma’s hebben vergeleken en naast elkaar gelegd.. nee, de Belgen schuiven aan tafel met de biefstukken en goede wijn om de Zondag te vieren, en iedereen is blij want morgen zal het maandag zijn en dan is het wederom feest!

 

Het is werkelijk geniaal, geen enkel land of volk heeft hier aan gedacht, niemand heeft het in de gaten, iedereen vindt België een leuk en vriendelijk, een lollig land, hartelijk, gastvrij, lekker eten en drinken, mooie kleine steden en dorpjes, lekkere artisanale biertjes! Alleen Mons, in Henegouwen heeft al 4(Vier!!) UNESCO Sites en de Europese subsidies stromen binnen, met bakken. Rechtstreeks van de noeste werkers in Duitsland naar de beurzen van de café garçons, en die Duitsers maar serieus en hard werken! Wat een dommeriken! Ze kunnen wellicht wel leuk voetballen maar wij hebben de Duivels! En jawel, weer Feest!

 

Een Belg wordt 4de op het onderdeel vervliegen of kortkaatsen, hoppa, Feest! De Haene de pijp uit? Feest(met mate), Koning Flip loopt 20km in Brussel, jawel; Feest! De Golden Turtles worden derde(Maak niet uit in wat of waar of wie ze zijn) en jahoor…. Wederom Feest!! Het geniale verheven tot een kunst! Een Belg wint “The voice of Belgium” Natuurlijk…. Een Megafeest, champagne, bier en worsten!

 

Dus medebewoner van dit geniale land, wij weten het, maar vertel niet teveel, ons geheim is kwetsbaar en moet goed bewaart blijven, kijk maar naar onze broeders in Griekenland, die zijn nu zwaar de lul omdat die Konstantiniksus z’n mond voorbij sprak tegen Merkelmensch!

 

Luister, wij zijn slim, we hebben wondermuis natuurlijk meteen Europese Grote Smurf gemaakt, dus niks of niemand verdenkt ons, maar we moeten natuurlijk niet ons Grote Geheim aan de klok hangen, stel je voor..

 

En dat mijn vriendjes en vriendinnetjes is het grote geheim van België, het Rode Wonderpotlood, de toverstaf van onze welvaartsstaat. Ik heb tegen Mevroue Kaas gezegd dat ze het potlood moet jatten en meenemen naar huis, en dan ga ik er de hele dag aan likken, want dat mag niet……

 

Weer Feest!!!!!!!!!

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS