Brief

 

De "Schrijfsels" van de Kaas..

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Van Alles over Alles;

"Brief aan Vlaamsche Vriend"

Met Peper, Zout, Tabasco, sambal en "Grap en Grol"

Ook veel over de Diepe Walen.....

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

Goooooooooooooooooooooooooooooodmorning Vlaanderen!!!!!!!

 

Rise and Shine! De kermis is open, de games zijn begonnen, het is Maandag, wasdag, begindag, baaldag, werkdag wat dan ook maar trek een nummertje en neem plaats in de wachtkamer, koffie in de keuken, boke bij de hand, een nieuwe dag een nieuw geluid! Er stond een cartoon van Kroll in de krant als karikatuur tussen de Walen en Vlaanderen, een gezichtboekvriend die ik ook goed ken in RL had dat geplaatst en dit was mijn commentaar;

 

"Michel, ik moet je toch teleurstellen, zoals al in een artikel van Le Vif staat zijn er weinig opties meer open voor Wallonië dan heel hard proberen samen met de Vlamingen tot een akkoord te komen, Dit zou wel eens één van de laatste keren zijn dat de andere helft van het land nog wil luisteren want de maat is vol, de Vlaming heeft het gehad.

 

Als de Socialistische sprookjes worden volgehouden komt de Boze Wolf en die eet alle Waalse kindjes op, met andere woorden, Wallonië zal dan losgelaten worden en wanhopig verzuipen in haar eigen riool van ongelijkheid, opportunisme en verdekte vriendjespolitiek.

 

Kijk om je heen, de Waal is arm, kan niet meer, het systeem kraakt aan alle kanten, ze zijn als citroenen leeg geperst op de pijnbank van het nivelleren. Het mooie Wallonië zal mee gaan en net zo gehavend uit de strijd komen als het Rotte Wallonië. De Vlamingen kunnen en willen niet meer, het is genoeg, praat met ze, werk samen, vergeet de vooroordelen, ontvang ze hier met open armen en werk aan een goede verandering in dit landsdeel. Het beeld van Kroll is niet juist, de Vlaming wil samenwerken, maar de Waal is bang, heel bang, en geloof me, met een boze Vlaming is het slecht kersen eten....

 

Je ziet, ik durf al hardop te schrijven! Jouw Ollander in de Walen put moed uit het idee dat het altijd nog kan, net als de Duivels, die kunnen ook de Mondial winnen tenslotte! Nu wil het cynisme en mijn verwerpelijk sarcasme dat deze vrien en Waalse wonderboy geen woord van de Nederlandse taal kent, want dat is voor domme mensen, en op school was het ook niet nodig om te leren, je kreeg automatisch wel een 10 op 20, want de directrice was een verstokte Waalse vrijdenkende PS aanhangster die vond dat(net als Kardinaal Mercier) Nederlands voor boeren en dienstmeiden was.

 

Aha, dat blijkt nu een kleine inschattingsfout te zijn. Mijn marktwaarde als Ollander in de Walen stijgt met elk uur dat de formatie duurt, ik ken ze door en door en spreek de lingo, wat wil je nog meer! Je zal verbaast staan wat je allemaal met een hele grote zak met geld kan doen in een provincie stadje! Met een paar miljoen koop je hier alles, "echte vrienden", bewondering, verafgoding, respect, voor een paar grijpstuivers doe je mee.

 

Kijk wel uit in de Brussel vandaag, mocht je schoenen zien gaan dan lopen, zijn de FDF'rs er waarschijnlijk naast, uiterste voorzichtigheid is geboden, Brussel is definitief en voor altijd haar Nederlandstalige identiteit ontnomen, dus, doe net alsof je uit Luxemburg komt, dan verdenken ze je niet van zelfstandig nadenken en economische onafhankelijkheid, en antwoord op alle Franstalige vragen met het magische woord "Normalement" werkt top en als je helemaal in de nesten zit, neem van mij aan als Franstalige Ollander, gebruik de Waalse toverspreuk; "C'est n'est pas moi" en kijk alsof je zure melk hebt gedronken, rol met je ogen, en draai lenig op één been weg en verdwijn naar de koffiemachien alwaar je je smartfoon pakt en heel pseudo intelligent naar het scherm begint te kijken.

 

Mocht dit allemaal niet helpen en een vent uit La Hulpe of Lasne je een vraag stelt, kijk hem recht in de ogen en zeg "Ça va ou kwa, dit" en gebruik je armen als een soort zwemmer op de rugslag in een vijftig meter zwembad. Dus, rug recht, Leve de lol op naar de stad van Horta en het Jubelpark. Ik wens je een drukke dag, met veel dingen om je heen en aardige mensen, doe wat extra bèta testen op een mainframe ofzo, of overclock het main board op 10 Gigahertz, even kijken of het in de fik vliegt en een brandoefening breekt zo lekker de dag .....

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS