Na het uitgaan...

 

De "Schrijfsels" van de Kaas..

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

Van Alles over Alles;

"Na het stappen"

Met Peper, Zout, Tabasco, sambal en "Grap en Grol"

Ook veel over de Diepe Walen.....

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

...En jawel, klokslag drie uur 's-nachts en de gezellige mensen verlaten na een laatste kop koffie het uitgaanscentrum Mons Centre, de wervelende wereld van onschuldig vertier. Het is tijd om terug te keren naar de huisstoof en tussen de warme dekens te duiken. Morgen is het Zaterdag en dan zijn er boodschappen te doen en wat klusjes in huis na de drukke werkweek.

 

Leuk is het dan wel om op de terugweg naar de Volkswagen stationwagon eerst even een paar klappen op alle deuren te geven, schoppen is eigenlijk nog leuker. Ook het oeroude spel van gevelpissen en proberen zo hoog mogelijk te komen is werkelijk een plezier. Oh, ook even heel hard krijsen "Pédé, va te faire foutre" gevolgd door twee harde trappen met je nieuwe legerschoenen is natuurlijk feest. Eigenlijk is het gooien van lege flessen wel het allerleukste behalve een paar "Pédéééés" in mekaar timmeren natuurlijk maar dat is niet ieder week-end gegeven zeg maar. En, met die gebroken lege bierflessen kan je dan weer een paar auto's bewerken met je favoriete slogan of de naam van je voetbalclub.

 

Achteruitkijkspiegels zijn eigenlijk een weggevertje, die staan maar in de weg en zijn "Irri". Maar vanavond was het feest! Er was een "Looooooooooser" uit zijn huis gekomen(wees gerust ik achter 150 jaar oude eikenhouten luiken die al twee wereldoorlogen hebben weerstaan en een revolutie) en zo'n boze man die kleine baby's heeft te slapen tot gort slaan, z'n kleren scheuren en dan even keihard natrappen voor de minder ervaren jongere meeloper die niet echt durft als die lijp nog kan staan, kijk dat is een ongedachte Bonus voor de Vrijdag! En verder trokken ze, ik sloeg ze in het donker gade, vanaf de eerste verdieping.

 

De man strompelde zijn huis in en heeft waarschijnlijk de politie gebeld. Ik kon het niet laten om iets later weer te gaan loeren, en ik zag een dronken vent strompelen, in een poging de ietwat omhooglopende straat te bedwingen, en plotseling stopte hij en deed z'n broek naar beneden en draaide een verse drol schuin aan de overkant. Hij had moeite met het volhouden van de "Positie" maar wonderwel lukte dat. Ik zag hem toen om zich heen kijken en een halve meter van zijn verse Bolus afstand nemen die nu moederziel alleen op het voetpad lag, ik moest goed kijken maar ik zag hem zijn hand afvegen aan de stoeptegels. Onmiddellijk gingen mijn gedachten uit naar de straatvegers die om zes uur beginnen. Wonder boven wonder stond hij weer op en prutste aan zijn pantalon, hij roggelde nog even een welverdiende fluim tegen het raam van het 17e eeuwse stadhuis en jawel, daar kwamen de dienders in het busje, met zwaaikleuren en verve na een bijna half uur schat ik.

 

Snel dook ik weg om enige vorm van aanbellen te voorkomen en vervolgens door de lokale bierliefhebbers gezien te worden als een verklikker en zodoende een stoeptegel in ons huis te ontvangen die de schadeverzekering niet dekt en klasseert als een "Act of God" samen met aardbevingen en tornado's. De wetshandhavers waren met grote handgehouden zoeklichten druk om zich heen aan het schijnen en ik kon het gekraak van hun politieradio's horen. Bibberde zat ik verborgen achter een half gordijn en een stuk muur.

 

Zonder ergens aan te bellen gingen ze terug zitten in hun zwaailichtenmobiel, en om de nachtrust een eer aan te doen zette één hunner ook nog de Sirene aan die zo lekker galmt tussen de oude muren in de straat, zoef en weg waren ze, wat ik begrijp als je drie zwaaimobielen hebt voor 100.000 inwoners en 20 kilometer E19 plus de binnenwegen en enkele Top locaties die tot 7 uur 's-morgens jolijt en hard drugs brengen. Ik heb niks tegen een wietje, maar hero spuitende 15 jarige meisjes zijn gewoon mijn "ding" niet. het is nu bijna vier uur 's-nachts en ik heb even heel schichtig de luiken gecontroleerd.

 

Je zou zeggen, vertrek daar, dat begrijp ik maar we hebben kindjes met vriendjes die naar school gaan, een sociaal leven, werk, een huis, kortom een leven en dan komt dit erbij, tsja, dat had ik ook niet gedacht. Straks komen de "Zwaardere Types", die gaan namelijk eerst zakken met patat en gore sauzen in hun vette bekken proppen, spoelen dat dan door met een energiedrankje of een fles cola aangevuld met Vodka.

 

Want ja, de nacht is nog jong, de nachtclubs gaan net open, en met een paar van die nieuwe pilletjes gaat alles weer alsof je 24 uur geslapen hebt! En, het fijne is dat de uitkeringen weer binnen zijn, en dat is tenslotte een bonus naast de zwarte 500 die ze gepakt hebben deze week!

 

Het mooie van de de frittentoko is dat je altijd goed kan zien aan verse braaksels wat de huidige populaire vette hap is en de ratten hebben weer wat te eten. In het begin dacht ik dat ik af en toe een kat zag, nee, er zat een letter verschil in mijn conclusie en de werkelijkheid.

 

Terwijl ik naar mijn huistijger kijk die, ook rusteloos, naast me op de stoel zit in plaats van als een rolmops gedraaid te slapen luister ik naar Bach. Die jongens vroeger hadden het best voor elkaar, gepeupel ging toen gewoon dood en had geen gratis wonderpasje van de Mutuel. De nacht bewaart vele geheimen, sommige zijn mooi en sommige niet, net als dit kleine stadje. Wel vraag ik me af hoever je kan gaan in aftakeling als maatschappij?

 

Een afwerkplek gedogen in de binnenstad, want die arme mensen moeten toch wat op de vrijdag en arme moeders willen wel een bijbaantje ter hand nemen als ze de werkeloosheid uitgezet worden omdat ze twee dagen bijverdienen als kuisvrouw niet waar? Want die moet je aanpakken natuurlijk, staat oh zo goed in de statistieken! En als bonus kan je dan 5 AfwerkplekControleurs een Adjuct-chef Afwerkplekbegeleiding een Administratief Medewerkster part-time(Leuk voor een vrouw van..) en een Dircteur Afwerkbegeleiding en Ontwikkeling benoemen en gratis rubber uitdelen met je foto in de lokale krant, naamsbekendheid is alles!

 

Of wellicht, net als in de Nederlandse coffeeshops een soort gedoogbeleid te beginnen... op straat kakken mag, maar papier is illegaal, op straat kotsen ook maar alleen Belgische Friet en Bouletten, één Dorumdrum en hopla GAS boete na analyse van DNA? Waar zijn de rechters, de justitie Pauzen, de allerhoogsten, de elite van het land? Zij die hun auto mogen parkeren op plekken die voor de minder valide medemensen bedoeld zijn vanwege hun superieure positie en onmisbaarheid? Waar is de grens? Ook ik ben op caféjacht gegaan, heb wel eens in een hoekje geplast, maar daarmee is het wel gezegd. Veel van de groepen die ik zie zijn Naar verhouding, jonge tweede of derde generatie mensen uit Noord-Afrika, te veel. Let wel, de blanke witte "trots" is zeer zeker net zo aanwezig! Ik denk dat je niet veel lager kan gaan dus van enige vorm van discriminatie is geen sprake, hele leeftijdsgroepen gaan er in mee. Vanavond schreef een kennis me; schrijf eens wat, awel stoere bink, bij deze een schrijfsel, al kan ik niet ontkennen dat mijn pogingen tot humor leuker zijn om te schrijven.....

 

Ohja, en de Vlinder die legde zijn kussen recht in Brussel, netjes, want hij hield van netjes, en in orde..... da's belangrijk, voor allemaal.......