Spaanse WonderWiFi

 

Spaanse WonderWiFi......... !

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Uw persoonlijke begeleider in Mons staat voor U klaar, wij doen alles voor de lol, wij zijn "Grap en Grol"

De Website Voor Mons

"Spaanse WonderWiFi....."

Een uitvoering van "Grap en Grol"

Hoe de Wi-Fi de Defi vormt in een Spaghetti van Lukt Ni.......

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

Na het bezoek van de Hertog van Alba aan Mons in de zestiende eeuw dat rampzalige gevolgen had, de Spaanse Architect Santiago Calatrava, wiens Treinstation in mist en vraagtekens een gat in de grond is, en wellicht een gat in de begroting is er weer een nieuwe poging tot verregaande samenwerking tussen de Magische Vlinderstad en onze "Vrienden" op het Iberisch schiereiland, wij krijgen Spaanse Wonder Wifi!

 

Een culturele Hoofdstad van Europa zonder Wi-Fi is natuurlijk ondenkbaar, zeker gezien de doelstellingen als beschreven op de officiële Webstek van de Stad. Ik copieer uit de Nederlandstalige sectie, voor de grap en grol natuurlijk;

 

"Technologie

Met digitale technologie ontstaan vele mogelijkheden en krijgen de woorden uitvinden en ondernemen een nieuwe dimensie. Maar om ervoor te zorgen dat het virtuele niet systematisch en uitsluitend met computers gekoppeld wordt willen wij het naar de realiteit, dichter bij u terugbrengen.Deze ingeving bleek verstandig te zijn. Het aantal toeristen dat Mons bezoekt stijgt voortdurend en de titel Europese Culturele Hoofdstad beloont een creatief dynamisme. Er moet ook vermeld worden dat veel ondernemingen, zowel lokale als multinationale, vandaag een technologische kennis op hoog niveau vertonen. Ze vormen wat reeds de Digital Innovation Valley wordt genoemd en steunen op de onderzoekspolen die in het verlengde liggen van de Universiteiten.

Stelt uzich voor…

Nadia, 20 jaar, legt de 88-jarige Huguette uit hoe ze haar Facebookpagina kan boosten. U zit in 2015 in een Café Europa. Een plaats voor verbindingen en uitwisselingen, waar technologie synoniem is met samenwerken, ruilen, doorgeven en warmte."

 

Mons besluit haar bezoekers en bewoners een Gratis Wi-fi dienst aan te bieden voor het jaar 2015.

 

Hoezee, hoezee, Hoezee!!

Nu speelt het volgende zich af;

De Openbare Europesche aanbesteding gaat naar Tecteo en de krant L'Avenir bercht op 6 mei 2014 ! Nu denkt de Kaas en velen met hem dat tecteo de eigenaar is van L'avenir. Ik citeer;

 

"La société Win, filiale de Tecteo spécialisée dans l’intégration de solutions Internet, a été choisie pour déployer le réseau gratuit de wi-fi à Mons, peut-on lire ce mardi dans L’Echo. Il s’agit d’un marché d’environ 1,5 million d’euros.

 

Le marché fait partie du projet «Digital Cities» adopté l’an dernier par le gouvernement wallon.

 

L’attribution du marché à la société Win est une deuxième tentative, la première ayant été contestée au Conseil d’Etat par Belgacom.

 

Win a également remporté le marché de «Digital Cities» à Liège.

 

Outre ces deux villes, le projet wallon concerne aussi les villes de Bastogne, Namur, Ottignies-Louvain-la-Neuve, et Tournai." (Link)

 

Dus, Belgacom BOOS!

U leest het, wij spelen Internationaal, niets is ons te dol, Digital Innovation, Paradigm shift, Raising the Bar, Structural Horizontal Three Dimension Communication with 360 feed-back!

 

Weet U nog?

 

"Nadia, 20 jaar, legt de 88-jarige Huguette uit hoe ze haar Facebookpagina kan boosten. U zit in 2015 in een Café Europa. Een plaats voor verbindingen en uitwisselingen, waar technologie synoniem is met samenwerken, ruilen, doorgeven en warmte......." Ja, ja..... van de officiele site.

 

De Waalse Haan kraait Victoire en steekt zijn trots niet onder stoelen en banken!!!!

 

 

En Dan....... 13 Juli 2014 in de Krant!!!!!!!!!

 

MADRID (ANP) - De Spaanse aanbieder van internetdiensten Let's Gowex gaat een aanvraag voor uitstel van betaling indienen en de topman is opgestapt, na bekend te hebben 4 jaar lang fraude te hebben gepleegd met de boekhouding. Dat maakte het aan de beurs in Madrid genoteerde bedrijf zondag bekend.

 

Bestuursvoorzitter en Gowex-oprichter Jenaro García gaf toe jarenlang met de boeken te hebben geknoeid. Volgens Gowex zijn de financiële resultaten over de afgelopen 4 jaar daardoor onvolledig en geven ze geen eerlijk beeld van de situatie bij het bedrijf. Gowex werd in 1999 opgericht en ging in 2010 naar de beurs. Het bedrijf verzorgt draadloze internetverbindingen en levert diensten aan mobiele aanbieders.

 

Onderzoeksbureau Gotham City Research kwam op 1 juli met een rapport naar buiten waarin werd gesteld dat het bedrijf zijn omzet kunstmatig had opgeblazen. Daarop verloor het aandeel 60 procent aan waarde en op 3 juli werd de handel in het aandeel Gowex stilgelegd..

(Link)

 

Kameraad Jenaro in Madrid, vier jaar lang frauderen.... Olé

Ik heb voor de liefhebbers oon nog een video, in het engels, over de situatie met GOWEX van de Financial Times London UK.

 

Weinigen hebben dit nu allemaal bekeken, deze week-end editie van het Nieuws uit Mons, maar het is zeker de moeite waard geweest hoop ik.

 

Dus via het gemeentebestuur, naar een aanbesteding, waar Belgacom nog boos over is, naar Tecteo Kameraden onder de hoed van, bij Win, naar Spanje bij Tovenaar Kameraad Jenero in Madrid alwaar hij in de gevangenis gaat verdwijnen en Gowex naar de vaantjes is.

 

Spaanse Wonder Wifi, ik gaf het al aan........

 

 

Hertog Alva slaat de Stad aan stukken in de zestiende eeuw, Santiago heeft een groot gat gegraven om zijn vliegende schotel te laten landen en Beurstovenaar Jenero die zijn toverstok kwijt is.

 

En welke stad valt de eer in 2016 om de Culturele Hoofdstad van Europa te mogen zijn??

 

U kon het voelen aankomen....

 

San Sebastián Spanje......

Copyright "Grap en Grol" HWMS

Copyright "Grap en Grol" HWMS

Dus aan de slag.

 

De stad vraagt de Europese aanbieder voor een Publieke aanbesteding en al snel zijn er twee spelers die naar voren komen, zijnde Belgacom en Tecteo. Voor de lezer die minder bekend is met Tecteo;

 

http://www.tecteo.be/nl/vennootschap/alg-presentatie.html

 

Tecteo is zo een beetje het kindje van de PS, en komt vanuit de Intercommunalen uit de Luikse provincie. Wie zijn de eigenaren? Van de website; De Provincie Luik, De A.I.E.G.(Association Intercommunale d’étude et d’exploitation d’Électricité et de Gaz),BRUTELE, Het Waals gewest.

De goede lezer begrijpt de sterke familiebanden onmiddelijk, en wetende dat De Heer Stéphane Moreau daar de baas is en uit Ans komt alwaar hij Papy aan de kant heeft gezet is uw blik onmiddelijk gefixeerd natuurlijk..

 

Dit is wat Uw Kaas in de krant leest(De Tijd 12 juli 2014);

 

"Het is een vervelende zaak voor de Waalse socialisten. Al maanden staan ze op de barricades om te eisen dat overheidsmanagers maximaal 290.000 euro per jaar mogen verdienen. En er gaat bijna geen week voorbij of een of ander PS-kopstuk richt zijn pijlen op de grootverdieners in de privésector.

 

Tegelijk weigert een van de meest succesvolle ondernemers uit de eigen PS-stal te communiceren over zijn royaal verloningspakket. Het gaat om Stéphane Moreau, topman van intercommunale Tecteo en PS-burgemeester van de Luikse gemeente Ans. Volgens de Franstalige media zou Moreau jaarlijks minstens 554.000 euro vangen. Het enige dat Tecteo hierover officieel zegt, is dat zijn loon "lager ligt dan bij Belgacom of Telenet".

 

Ook al leidt hij een intercommunale met gemeenten en het Luikse provinciebestuur als aandeelhouders, Moreau vindt dat hij geen verantwoording heeft af te leggen aan de Waalse overheid over het verloningsbeleid van Tecteo. Want onder de aandeelhouders zijn er ook Brusselse gemeenten en zelfs een Vlaamse (Voeren), en dus valt de intercommunale niet onder Waalse voogdij. Critici beweren dat Moreau de constructie zelf heeft opgezet om aan alle controle te ontsnappen.

 

De zaak wordt des te pijnlijker nu Moreau in het middelpunt van de belangstelling staat sinds Tecteo de regionale krantentitels L'Avenir van Corelio heeft overgekocht. Daarmee wordt Moreau een echte mediamogol. Via de Waalse-Brusselse kabeloperator VOO (een volle dochter van Tecteo) en via de Franstalige televisiezender BeTV was de intercommunale al verankerd in het Franstalige medialandschap. Waarnemers zien de krantenovername als een opstap naar een participatie in IPM, dat de grote Franstalige dagbladen La Libre Belgique en La Dernière Heure in portefeuille heeft.

 

Klacht tegen kritische pers

 

Charles Michel, voorzitter van de liberale MR die in Wallonië in de oppositie zit, vindt het niet kunnen dat een PS-topper op die manier het Waalse medialandschap domineert. Hij sprak van een "berlusconisering van de Waalse economie". Een term die vroeger al vaak gebruikt werd in de Waalse pers om Moreau te duiden. Toen hij in 2005 aan het hoofd kwam van Tecteo (toen nog Association Liègeoise d'Electricité of ALE, de naamsverandering is van 2007) was het een stoffige intercommunale zoals Wallonië er dertien in een dozijn telt. Moreau bouwde Tecteo om tot een machtige economische machine. De intercommunale is actief in de distributie van gas en elektriciteit, in de media- en internetsector, produceert windenergie en heeft een belang in de Luikse luchthaven. Een greep op de Waalse economie die Moreau bijna onaantastbaar maakt.

 

De Luikenaar draait er zijn hand niet voor om kritische journalisten onder druk te zetten. Le Soir kreeg in juni een miljoenenclaim in de bus toen een journalist schreef dat het Luikse gerecht geïnteresseerd is in reizen die Moreau samen met Alain Mathot (PS), burgemeester van Seraing, naar Las Vegas maakte op kosten van BeTV. En in 2008 kwam bij het gerecht een anonieme klacht binnen over betwistbare Tecteo-uitgaven. Zoals het gebruik van het oude wagenpark van VOO voor PS-verkiezingscampagnes. Of de aankoop van een Audi A3 voor een vriendin van Moreau. Er volgden huiszoekingen, maar de CEO van Tecteo bleef buiten schot.

 

Een liberale socialist

 

Wie de klacht bij het gerecht heeft ingediend is niet bekend, maar het zou om een ex-werknemer van Tecteo gaan. Want niet iedereen in de intercommunale kan zich vinden in de aanpak van de CEO.

Moreau komt uit een rood nest maar noemt zichzelf een liberale socialist. Hij cultiveert dat imago, zegt graag dat hij 'op zijn Amerikaans' werkt. "Iedereen spreekt me aan bij de voornaam," zei hij ooit in een interview. "Ik draag bijna nooit een das. Ik wil gewoon dat het bedrijf goed draait." Een workaholic en een pletwals, noemen medewerkers hem. Zijn entourage komt uit de privésector.

 

Daniël Weekers, ex-Canal+ België, is strategisch directeur van de kabeloperator. Frédéric Vandeschoor, ex-McKinsey, leidt BeTV. Een aanpak die bij de PS gelijk staat met vloeken in de kerk, maar de kritiek blijft meestal binnenskamers. Moreau heeft de gemeenten-aandeelhouders van Tecteo jarenlang gepaaid met royale dividenden.

 

Ook politiek is hij een harde. Met de steun van PS-dissidenten zette hij in 2011 in Ans zijn oude mentor, burgemeester Michel Daerden, opzij. Wijlen Michel Daerden vergeleek Moreau toen met Brutus, die zijn stiefvader Julius Caesar hielp te vermoorden. Waarop Moreau: "Ik ben nooit een koorknaap geweest."

 

Boze Tongen beste Lezer! Boze Tongen!!! (Link)

Meer over initiatieven uit de Tecteo hoek......

Even samenvatten;

Het Gemeentebestuur van Mons wil Wi-Fi, Win krijgt het contract. Win is van Tecteo, in de Krant;

 

"Le marché du wi-fi gratuit à Mons est attribué à Tecteo

Belga

 

"La société Win, filiale de Tecteo spécialisée dans l’intégration de solutions Internet, a été choisie pour déployer le réseau gratuit de wi-fi à Mons, peut-on lire mardi dans L’Echo. Il s’agit d’un marché d’environ 1,5 million d’euros...." La province 06 mei 2014.

 

Ja, ja, groot nieuws.... Free Wi-Fi !!!

Iedereen boos behalve de Waalse Vrienden en familie, maar als er maar gratis Wi-fi komt is voor de inwoners en bezoekers de rest worst, één of twee miljoen? Kattepis voor deze Tempel van Cultuur in het Zuiden!

 

Via Win en Tecteo gaat nu een bedrijf genaamd Gowex uit Spanje zich met de zaken bezig houden. De Spaanse Broeders kondigen aan;

GOWEX continues to grow in Belgium and will provide the free WiFi to the city of Mons, European Capital of Culture 2015

 

Mons is the second Belgian GOWEX city after its recent agreement to bring the free WiFi to Liege, both located in the Walloon region of the country. GOWEX is currently present in 88 cities worldwide, including New York, Paris, Madrid, Dubai, etc. Madrid, May 22 2014 -. GOWEX (GOW-MAB, ALGOW-NYSE Alternext, LGWXY-OTC Market), a leading company in creating WiFi Smart Cities (Wireless Smart Cities ®) has just announced it will provide free WiFi access covering the vast majority of the Belgian city of Mons, city of about 100,000 inhabitants within the Walloon region, situated close to the French border. The Smart City project in Mons will be developed over a cycle of different phases. Mons, an outstanding town for its historical heritage, is additionally the European Capital of Culture 2015 and, over the next year, it will hold hundreds of events to commemorate this preeminence, which will attract thousands of visitors who will enjoy a free Internet access on its streets. This is our second Smart City project in Belgium, following the announcement on January, 2014, when GOWEX began providing free WiFi services in Liege, and it is one more of the 88 Smart Cities that GOWEX have worldwide. More than 60 WiFi Smart Zones The network will offer Free WiFi service in more than 60 WiFi Smart Zones with almost full access on the streets of Mons. The hotspots are distributed throughout the urban furniture, like, for example on the street lamps of the city, but the access will also be allowed in cafes and public buildings. Among the prominent areas with free WiFi coverage there is the City Hall (located within the Grand Place), the Museum of Fine Arts or The Belfry, Unesco World Heritage site. The city of Mons is mainly residential and tourist; it was an important industrial center until the World War II and, among its highlights, it should be emphasized that the NATO Headquarters of the European Alliance are situated in its hinterland. Alliance GOWEX – WIN The alliance between the operator Win and GOWEX in Belgium continues to bring in projects that, beyond offering free WiFi for residents and tourists, will crucially help reduce the costs for the Public Administration of the cities. In this regard, Jenaro García, GOWEX CEO points out that “such strategic alliances like the one between GOWEX and Win set the way to the growth in number of cities and users. The free WiFi and, by extension, the Internet universal access boost the development of culture and, as a leading company in this sector, we are very proud to be with Mons during its “2015 European Capital of Culture” momentum.

(Link)

 

Oranges Espanjooooles, Olé!

Voor de fijnproevers, klik op foto......