Malade

 

De "Schrijfsels" van de Kaas..

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Van Alles over Alles;

"Le Docteur van Werk...."

Met Peper, Zout, Tabasco, sambal en "Grap en Grol"

Ook veel over de Diepe Walen.....

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

Ik verbaas mij iedere keer weer als ik afspraken maak met de mensen van “Lokale Souche” alhier in de diepe Walen.

 

Het is werkelijk verbazingwekkend hoe situaties gebruikt kunnen worden door het vernuft van onwerkelijk associatie, denkbeelden, gevoelens, banksaldo, de buitentemperatuur of gewoon de verjaardag van een kennis.

 

Niets is te gek om welke situatie dan ook om te draaien in een waarheid als een koe. Zoals de meesten onder jullie al vermoeden, kom ik niet oorspronkelijk uit deze contreien maar uit een land waar over het algemeen men zich aan gemaakte afspraken houdt.

 

Nu weet ik ook wel dat dat “anders” is bij de Latijnse lievelingen , maar het loopt af en toe echt de spuigaten uit, ik moet er nu zelfs om lachen.

 

Ik geef een voorbeeld; Stel ik ben ziek, voel me niet goed bij het opstaan. Koorstig, gewoon niet goed. In Nederland bel ik mijn Baas, of assistente, en zeg, “Hoi ik voel me niet goed en kom vandaag niet” dan hoor ik; “Natuurlijk, zorg voor jezelf en ziek lekker uit, hou ons op de hoogte”. Dat is alles.

 

Maar niet hier!!

 

Als je ziek bent moet je dat al dagen van te voren aankondigen!

Zwaar klagend over je fysiek loop je rond, een van pijn vertrokken gezicht, neemt pillen in terwijl anderen het goed zien(essentieel) en vertelt iedereen hoe je bijna dood bent en dat je de lokale begrafenis ondernemer al gesproken hebt.

 

Er is geen oplossing meer voor je, Magere Hein staat voor de deur, de familie is al ingelicht en de kinderen moeten terug komen uit het buitenland(lees Brussel).

 

Als alles is voorbereid, na dagen van zorgvuldige planning, neem je de telefoon in de morgen en bel je. Op zeer zachte, fluisterende toon zeg je dat je ziek bent, en dat het “Helemaal niet goed met je gaat”. In werkelijkheid wil je gewoon een week vrij maar dat weten alleen alle andere mensen, maar jouw werkgever niet natuurlijk. Dan, ja ja, moet je met je doodzieke lijf Naar de Dokter!!! Voor een Briefje!!!

 

Tijdens de enkele keren dat ik een griep had of zo was ik gewoon lamlendig en ging ik zeker niet met koorts naar de dokter! Maar hier wel, en anders komt de dokter naar je toe. Dat kost dan wel meteen goudgeld trouwens maar dat is “Normaal”.

 

Als je dan één maal veel geld uit de poeplap getrokken hebt wil je natuurlijk waar voor je zuurverdiende geld, dus je vertelt de dokter dat het helemaal niet gaat, overal pijn, stress, hartkloppingen, geen harde drol meer sinds Pasen, overgeven en overmatig chocolade eten. Die geeft je dan een briefje zodat je meteen 10 dagen niet hoeft te gaan werken, werkdagen! En je mag natuurlijk wel naar buiten, dat is goed voor je.

 

Jij blij!

 

Dit heeft een naam, “Het Systeem” en “Het Systeem” is er voor iedereen, en dat MOET je gebruiken, want anders ben je dom en gebruikt “Het Systeem” jou… Kijk, dat is gewoon logisch niet?

 

Maar, er is meer! Als je werkt, ben je dus automatisch één van de zielige mensen die uitgebuit worden door de Valse Kapitalistische Honden en daar door zijn er een aantal dingen die er automatisch spelen.

1.Je verdient te weinig

2.Je werkt te hard

3.Je baas is een Lul

4.Je hebt nooit tijd voor jezelf

5.Je neemt contact op met de vakbond om je beklag te doen.

 

Maar, daar is een oplossing voor, pure magie, een tovermiddel; “Un Prime en Black” Dit verhelpt Alles en WAT DAN OOK!! Geen ziek zijn meer, alles is geweldig. Na een jaar bijvoorbeeld zegt de Baas(Slechte Man), “Luister, dat zwarte geld kan ik niet meer betalen want het gaat niet zo goed met mijn winkel”

 

Wel, dan zijn de Rapen Gaar, de Vakbond, de rechter, alles, maar dan ook alles wordt dan in stelling gebracht want de Prime en Black is gewoon een gedeelte van je salaris geworden, en, dat niet alleen, je eist vier jaar betaling van je Prime, voor de jaren dat je de Prime niet gehad hebt en wel zou moeten hebben gehad!! En anders Dood en Verdoemenis!!

 

Om eens een idee te geven van ziekte verzuim, ik keek daar ook naar in mijn oude werkomgeving en als die boven de 3% uitkwam werd ik héél zenuwachtig, hier in mijn regio loopt die rond de 8% bij particuliere werkgevers en tot 17% bij de overheid of semi overheid.

Over de hoogste productiviteit schreeuwen in de krant?

Dat zijn dus al twee zaken in de tas beste lezer; Extra Vakantie EN een “Prime en Black” maar er is meer!!!!

 

Mijn lieve Vrouw Kaasje is vorig jaar vijftig geworden, en, om haar voor te bereiden op haar Pensioen krijgt ze nu TWEE DAGEN PER MAAND een vrije dag, dat staat in “Het Systeem”!!!!

 

Toen pleurde ik van mijn stoel………….

 

P.S.

Een waar verhaal;

 

Een meneer heeft een uitkering omdat hij een bedrijfsongeval heeft gehad op een school. Hij is leraar, en kan nu niet meer goed staan vanwege pijn, OK.

De uitkering is hoger dan normaal vanwege het feit dat het een bedrijfsongeval is, OK

Het ongeval is nooit gezien en/of werkelijk geconstateerd, OK.

Man gaat naar een Kiné en krijgt allerlei extra dingen vanwege het feit dat het een bedrijfsongeval is, OK

 

Man woont op 300 meter van de Kiné vandaan. De Kiné heeft een tweede buro op 30 km. De Man kan niet altijd naar de Kiné want hij werkt zwart, Niet OK. En dan DE MAX..... Vraagt aan Kiné om niet behandeld te worden op 300 meter van zijn huis maar op de andere locatie..... Kiné vraagt waarom? Antwoord; Dan verdien ik aan de reiskosten..... Daar zakt mijn broek van af.......

 

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS