Charleroieens

 

De "Schrijfsels" van de Kaas..

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Van Alles over Alles;

"Carolo Speak"

Met Peper, Zout, Tabasco, sambal en "Grap en Grol"

Ook veel over de Diepe Walen.....

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

Het moet vandaag een trieste dag zijn voor diegene die nog in de waan waren dat er te spreken valt met de huidige machthebbers in Wallonië nadat Paul Magnette gisteren de ware gedaante liet zien van de macht in al haar perserve en corrumperende facetten en gedaanten.

 

Het voortdurende onderbreken van zijn opponent, de verwensingen die naar zijn tegenstander geslingerd werden of naar de bevolkingsgroep die hij niet vertegenwoordigt, zelfs het verwijt “U houdt niet van Buitenlanders” werd door Magnette schaamteloos in de arena gegooid zonder daarvoor onmiddellijk ter verantwoording geroepen te worden door de twee leiders van het debat waar de seconden langzaam aan het wegtikken waren, door Magnette scherp in de gaten gehouden om zoveel mogelijk spreektijd weg te nemen door zijn interventies.

 

Of je nu pro of contra de NVA bent, of je nu vindt dat de NVA een verwerpelijke partij is, Bart de Wever een slecht mens en/of politicus, het behandelen van een politiek figuur laat vaak zien hoe het staat met de vrije meningsuiting in een land en de staat van de democratie.

 

Zaken die niet aan de orde kwamen gisteren; onderwijs, kunst, gezondheidszorg, mobiliteit, infrastructuur, leefmilieu, energiebeheer, veiligheid, geen van dit alles. Nee, De Heer Magnette was in seconde twee aan het gillen over de afbraak van de verzorgingsstaat en de daarbij behorende budgetten. De poen dus, en wel de poen die van één landsdeel naar een ander moet gaan, de poen die duizenden partijvrienden van Magnette aan het werk houden tegen riante vergoedingen voor vaak nutteloze banen en posities.

 

De angst zit diep in het Zuiden, de angst de bevoorrechte positie te verliezen die de PS familie nu heeft. De partij is geen partij meer, de partij is de maatschappij geworden, wat goed is voor de partij is goed voor de inwoners van Wallonië, wat de waarheid is volgens de Partij is de waarheid, de Partij is dat geworden waar haar oprichters tegen streden en hun leven voor gaven in de straten van de mijndorpen in Boussu en Chatelineau, de straten van Jemappes, de oevers van de Maas.

 

Zijn de mensen die vandaag hulp nodig hebben hiermee geholpen, is hun situatie de laatste jaren verbeterd, is er voor hen uitzicht op een verbetering van hun leefsituatie?

 

Niet dat ik zie, de verslechterende economische situatie is daar zeker niet de enige schuldige aan. Lopend door de straten in Charleroi kan je de berusting voelen, de mensen hebben gewoonweg geen eigen wil meer en laten zich de situatie overkomen. En het is onze taak ook voor deze mensen te zorgen, de verzorgingsstaat is een groot goed, maar wordt ze ook gebruikt voor datgene waar ze voor is bedoeld? Of, zou het kunnen dat een elite haar verkracht ter meerde glorie van zichzelf? Dat deze elite zich wentelt in de geldstromen die er nu juist zijn om voor iedereen een menswaardig bestaan te bieden. De constatering dat vele mensen in België, en Europa, onder de armoedegrens leven, is dat niet iets waar Europa zich zorgen over moet maken in plaats van de handelsovereenkomsten met de Verenigde Staten?

 

Veel wat slechts enkele jaren geleden ondenkbaar was is vandaag aan de orde, honger, ellende, dakloosheid, verslechtering verzorging van ouderen. Wat hebben de sociaal democraten de laatste jaren gedaan om daar wat tegenover te zetten? Een Bankentaks? Een Rijkentaks? Dat kan toch helemaal niemand serieus nemen? Laat me duidelijk zijn, ook de Liberalen, de Christelijke parijen, de Groenen, allemaal deden ze mee met het verdelen van de taart, maar, eerst de grote brokken voor de PS, dan de rest voor de meelopers.

 

Na het ultieme bedrog is alles mogelijk, de schaamte voorbij zoals ik eens geschreven heb, de mensen kunnen eenvoudig niet meer het hoofd bieden aan de constante stroom van vernederingen en gaan vanzelf de arena’s in om 22 duur betaalde voetballers een spelletje te zien spelen. Een spelletje dat niets meer te maken heeft met vermaak en plezier of competitiedrift maar is verworden to Identiteit. De horden Ajax volgers in Amsterdam, de Ultra’s, de PSG fan’s, de miljoenen van Barça, ze zijn er om de melaatsen een Identiteit te bieden tegen riante betaling, dat wel.

 

Terug naar de huidige impasse, gaat de PS in de verkiezingen slechter scoren dan vorige keer, ik denk het wel, er is al een deel van de stemmen die naar uiterst links zullen gaan en een autonoom verlies wat de regeringspartij met een Eerste Minister zal moeten nemen. Zal Vlaanderen naar de NVA schuiven? Dat zit er dik in als we de peilingen, zelfs met een pot zout, bekijken. En dan? Waarschijnlijk zullen de stellingen eerst op regionaal niveau worden ingenomen om van daar uit een soort loopgravenoorlog te voeren over de rug van een verouderd staatssysteem met in het midden Koning Flip, die in alle wijsheid de ene na de andere verkenner, ontmijner of wat dan ook zal aanstellen.

 

Kan de NVA zich het veroorloven aan de kant te blijven zitten? Nee, maar toegeven zal ook geen optie gaan zijn, dus een soort open strijd, zonder achterkamertjes overleg dat ook daadwerkelijk weggehouden wordt van het publiek. Is dat een goede zaak? Op zich wel maar een regering krijg je er niet mee. De opstelling van Magnette gisteren moet een waarschuwing zijn voor iedereen, Vlamingen en Walen, iedereen die graag in dit land een behoorlijk bestaan wil, voor iedereen.

 

Los van de NVA, los van welke partner dan ook die met een PS in een regering wil stappen, als je de mentaliteit, ja de superioriteit van de PS niet een flinke opdonder geeft gaat er niets gebeuren, blijven de problemen op allerhande vlak bestaan. Een goede PS, een goede Socialistische partij is een groot goed in een land, een verzekering dat er geluisterd wordt naar iedereen, een land dat iedereen menswaardigheid geeft.

 

Als de uitspraken, de handelwijze, de onbeleefdheid, de agressiviteit van Paul Magnette gisteren een voorbode is van de opstelling van de grootste socialistische groepering in dit land zijn we, naar mijn mening, met z’n allen in de Aap gelogeerd.

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS