De Gigajezus

 

De "Schrijfsels" van de Kaas..

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Van Alles over Alles;

"De Giga-Jezus"

Met Peper, Zout, Tabasco, sambal en "Grap en Grol"

Ook veel over de Diepe Walen.....

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

Daar stond hij, ineens, een GigaJezus.

 

Nietsvermoedend liep ik door de gangen van de school en ineens, als in een ouderwets spookhuis, kom ik de Mega Heiland zelve tegen, ik schrok me de pestpleuris. Jezus!

 

Hijzelf, heel groot en belangrijk, in een soort van steen of marmer, wat dan ook maar groot was hij, ik viel met mijn 1.90 in het niet bij Hem. Hoipipeloi Jezus, dacht ik hardop, sta je lekker te staan? Die Grote jezussen zijn niet voor de poes, ik kan me alleen maar inbeelden wat de jonge meisjes van 12 tot 17 moeten hebben gebibberd bij het aanzien van deze vleeschgeworden stenen Joekel, Hij zag en wist natuurlijk alles, de grootste zonden waren zichtbaar voor de brenger van vrede op aarde, en tja, hijzelf was nooit getrouwd...

 

Dat kwam natuurlijk door z'n moeder moeten ze gedacht hebben, want een enorme Stenen Maagd staat recht tegenover haar adoptiekind. Als een soort nooit geworden strenge schoonmoeder kijkt Maria mij aan vanaf de hoogte van een basketbalkorf. Het zweet breekt me uit want dat JoekelJezus alles ziet en weet is één ding, maar hij is ook een jongetje, dus dat gaat nog wel, maar, SuperMaagd weet natuurlijk ook alles! En dat is andere koek!

 

Meer dan honderd jaar hebben generaties naar de Super Mama en Wonderzoon gestaard, als Calimero's. Gisteren sprak ik met een priester, die heeft zeg maar het Mobiele nummer van Jezus, Maria, en een heel leger heiligen. Daardoor kan hij mij natuurlijk beter advies geven dan een ander. Zo van, Goedemorgen Heilige Aldegonde, Kunt U me doorverbinden met de afdeling Martelaren? Eric heeft advies nodig aangaande de volgende school voor zijn kinderen. Die moeten natuurlijk meteen naar de school met de Super Jezus volgens de waarzegger uit Rome!

 

Ik vind die Mini Jezus in het stalletje véél leuker en liever, die zou het maar niks vinden om 3 meter hoog jaren in een gebouw te staan, tegenover z'n mama, nee, die zou liever gaan kamperen, liedjes zingen, naar de sterren kijken en verliefd worden.

 

Arme Jezus, hij had meer lol gehad z'n vriendjes te laten zien dat hij over water kon lopen en als puber Broden en Visschen te toveren met een leuk meisje denk ik. Water in Wijn, zo van Poef! 12 flessen Petrus, kijk dat wil wel! Nee, hij moest van Papa aan een kruis hangen, lekker verhaal zo'n papa, en dan ook nog in 2000 kilo steen meer dan 100 jaar in een hal staan, tegenover je adoptie moeder, het zal je maar gebeuren.

 

Die Boedaboy had het beter voor elkaar, lekker eten EN verlichten, die Vishnoujongens uit India zie ik alleen in 600 jaar oude pornoplaatjes, ook geen echte straf, en de Daila Lamaar heeft de grootste lol, dat Jezus uithangen gaat je niet in de kouwe kleren zitten.

 

Door de hal liep ik terug naar de zaal waar het feest ondertussen op een hoogtepunt was, het dessert. "Gaat het schat?" zegt Mevrouw Kaas, "Ja hoor Schat, waar zijn de kinderen?" "Die spelen buiten op de lege speelplaats met slakken die ze gevonden hebben"

 

Ik moest heel even aan Jezus denken, die moest al die zonden regelen en mocht niet met slakken spelen, ach stiekum deed hij het toch wel denk ik..... en, wie zou er achter komen...

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS