Gekkus

 

De "Schrijfsels" van de Kaas..

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Van Alles over Alles;

"Gekkus Scribus Batavus"

Met Peper, Zout, Tabasco, sambal en "Grap en Grol"

Ook veel over de Diepe Walen.....

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

Woensdag!

 

Woensdag de dag dat de week door midden gaat, de "Halve dag" de brenger van het begin van donderdag de opstap naar klein zaterdag en vervolgens de tijdelijke twee daagse vakantieperiode!

Hoest m'n beste Vlaming?, de boel op kuis, men heeft lekker gegeten denk ik! Hebben ze je koelkast in redelijke staat achtergelaten? Alle plakken kaas , ham en rosbief geteld?

 

Trouwens, hoest met Filou? Ik hoor weinig over de huistijger, ik hoop dat ze/hij er is. Katten zijn lief, pluizig en aaibaar en aanhankelijk, 'k ben er gek op!

 

Ondertussen hier in Walenland zit ik naar een soort echte aflevering van "Cordon" te kijken, het wordt hier echt gekker en gekker, de ratten verlaten de riolen en vluchten naar het Waals parlement. Wat ze daar doen naast zichzelf mooi vinden dat moet onze Lieve Heer zelf weten want er zijn geloof ik nog nooit in de geschiedenis beelden naar buiten gekomen van deze bijeenkomsten.

 

Ik verdenk ze ervan een grote Loge te hebben alwaar ze naakt met pluimen in de kont geheime handdrukken uitwisselen en jonge maagden inwijden in de geheimen van het werkelijke Socialisme, zeg maar de pure leer. Ik zie die Marcourt al als hoofdpief op zene blote kont in het pluche de jongeren ingewijden rond commanderen in de geheime Partij taal terwijl een verloren CDH schaap snel een schietgebedje doet om toch maar niet in de hel te komen.

 

Ook verdenk ik Joelle Milquet er dan ook van iets met de ritus te maken te hebben, kippenveren en blinddoeken of zoiets terwijl ze natuurlijk onder de magische invloed van de Partij Grootmeester is. In ieder geval snellen de omhoog gevallen monsmensjes van de Partij als een raket naar Namen om zo snel als mogelijk niks meer te maken te hebben met de totale ineenstorting van de gemeentelijke financiële middelen en de giga mislukking die Mons 2015 zou kunnen gaan worden.

 

Uitgemolken zoals alleen echte roode jongens en meisjes dat kunnen, snel, op zeker en helemaal leeg zijn de EU potten met vers geld. Maar m'n beste, de Socialisten zouden de socialisten niet zijn als er alweer een verse emmer met euro's aangekomen is. De Waalse regering, ja het lijkt te bestaan, heeft net via één van de achthonderdvierendertig woordvoerders laten weten dat Wallonië Hoofdsponsor wordt van Mons 2015 voor de luttele som van 4.090.000 euro's exact en, hoezee, dit heeft GEEN impact op de financiële positie van ons, simpele stervelingen die in Mons wonen, het is niet te geloven, alles kan.

 

Wij al lang blij dat naast de verseluchtbelasting en de ikloopopstraatbelasting er geen nieuwe heffing komt op nadenken, lachen of fluiten! Zoals je weet is de wondervlinderdas onze burgemeester maar die heeft geen tijd.

 

In zijn alwetende goedheid heeft hij ene Nicolas Martin, een soort roze pinkeltje, tot burgemeester f.f. gezegend. Nu heeft het de opperraad der Socialistische Opperhoofden behaagt hem een verkiesbare plaats te geven op de lijst voor het Waalse parlement, en wonder boven worden, het kinderspeeltje is verkozen en heeft nu, vandaag, aangekondigd dat hij gaat cumuleren. Ik, als nuchtere Nederlander dacht meteen dat hij;

1.heel ziek was of

2.Iets heel vies ging doen in het openbaar...

 

Nee, dit mini-stalinnetje heeft nu geen tijd meer om zich volledig op de behoeftige burgers van mijn stadje te richten! Dus naar alle waarschijnlijkheid komt er nu een burgemeester f.f.f.

 

Trouwens ook de Echevine van Toerisme vertrek allerijl naar Namen, nu is dat verre van een verlies dat dit wonder van ledigheid uit de Zuidelijke hooglanden vertrekt, naast het vertellen over haar eigen diversiteit en zowat koninklijke afkomst heb ik er nooit een verstaanbaar woord uit horen komen. Het enige wat wel leuk aan haar was de manier waarop ze lacht, met van de mooie witte tanden en een bril voor de noodzakelijke verstandige uitstraling samen met een soort van regenwoud haardos waar je jarenlang zoet mee bent wil je ze ontrafelen, net als haar hersenspinsels trouwens.

 

Dus, DE verantwoordelijke voor de Culturele Hoofdstad van Europa 2015 vertrekt iets meer dan 6 maanden voor de aanvang van dit historische gebeuren! Ik heb een bruin vermoeden dat de Vlinderdas zelf de broodnodige diversiteit even zat was door een overmaat van incompetentie, maar natuurlijk wel net na de nepronde rode potlood kleuren, dat begrijp je. Trouwens er zijn nu véél meer imponerender dames op het toneel die het goed doen op de verkiezingsposters.

 

Hele zwarte tenten met alleen een kijkgat erin of van die doeken om het hoofd die zo strak zitten dat ik niet begrijp dat het geen pijn doet. Maarja, Opus Dei is er ook groot mee geworden denk ik maar. Wel ben ik nu de frontale aanval ingegaan en maak ik de lokale machtsbehouders het leven een beetje zuur met "ietwat" scherpe schrijfsels. Dat vinden ze helemaal niet leuk, iemand die kan nadenken en het ook nog opschrijven, bah, liever analfabeten. Ik heb de eerste "Hint" al gekregen, maar ja, ik werk niet zoals 99% hier, voor ze dus ze kunnen mijn oer Nederlandse achterkant een dikke zoen geven met de groeten van Alex en Maxima en de Nederlandse driekleur... de zielepieten.

 

Al moet je hier wel uitkijken, want er lopen een heleboel lieve jongens rond met de verkeerde bedoelingen binnen het stadhuis, het uitgesproken zwaar overdreven etaleren van je seksuele geaardheid levert bij voorbeeld politieke punten op begin ik te denken. Net zoiets als ik bij de bakker zou komen in Ninove met de gevleugelde woorden; "Goedemorgen, ik ben Kaas en ik ben Heterosexueel met een voorkeur voor groepsex en lederen dildo's, en oh ja, een gesneden brood en een appeltaart graag" begrijp je? Er net even een paar honderd meter overheen.

 

Nou ja, ga de misèrie niet uit de weg maar probeer je met een beetje schrijfselvernuft een lach te toveren. Zorg goed voor jezelf en de lieve mensjes om je heen, lang leve de lol en vette worsten, de Vlaamsche leeuw en gekke Nederlanders in de Walen,

 

Gekkus Scribus Batavus ^^

 

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS