De Bol van Leopol

 

De "Schrijfsels" van de Kaas..

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Van Alles over Alles;

"De Bol van Leopol"

Met Peper, Zout, Tabasco, sambal en "Grap en Grol"

Ook veel over de Diepe Walen.....

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

De Bol van Leopol

 

Onderweg naar huis liep ik langs één van kerken in Mons en tegen de Kerk aan staat een groot Bronzen standbeeld van Leo Twee die als een soort Hercules met een Giga snor op ons neder kijkt.

 

Dit is zeker niet de eerste keer dat ik den ouwe Leo zie maar dit keer viel me wat op, ten eerste had hij kleurtjes, als je dichter bij komt zie je de vervlogen driekleur op het brons zitten. Of de tri-colore dolore er vanuit de gieterij uit er al opzat weet ik niet, maar indien niet, heeft een vroegere voetbalgekte er wellicht iets mee te maken gehad, wie weet! Maar, ik zag nog iets! Deze Bronzen Belg heeft Ballen! Heel duidelijk heeft de maker van deze metalen mega mensch hem een helder reliëf gegeven en wel op de plaats waar de gezonde kerel hamer- en klokkenspel heeft hangen!

 

Meestal zie je beelden met afgehakte erogene zones of plotseling opduikende vijgenbladen maar niet hier. Ik nam een beetje afstand en inderdaad, het zag er best imposant uit, de baard net zo als op de oude postzegels van opa, rechte rug en twee ferme handen. Twee, in tegenstelling tot veel mensen in zijn persoonlijk domein bij de negertjes van Kuifje waar Moens, die oorspronkelijk uit Mons komt trouwens, er één op tien afhakte.

 

Mijn gedachten gingen uit naar Flip de Eerste in z’n paleis met freule Mathilde, wellicht heeft hij ook een graantje meegepikt van de familietraditie, vandaar dat Mathilde zo gelukkig is! Want dat koningin spelen is ook niet leuk als je schoonvader je mannetje steeds dwarszit samen met de Italiaanse Furie.

 

En Lolo natuurlijk! Flip’s broer zit al jaren met een soort erfzonde waarvan hijzelf de oorsprong niet kent! Die mooie dames kwamen niet voor zijn intellect, zijn charme, zijn danskwaliteiten, nee, niks van dat alles! Lolo heeft ze Zozo! De arme jongen!

 

Die mooie Argentijnse in Nederland heeft gewoon voor de Oranjes gekozen en onbeperkt bier, borrelnootjes, kroketten en Indisch eten en af en toe komt Papa in het geheim langs in Wassenaar, maar bij die Saxen-Bobourg boys ligt dat helemaal anders, dat wil zeggen, Links of Rechts zeg maar.

 

Die Victoria van Engeland had er ook al één te pakken en dat zal ook niet voor de thee zijn geweest…. Nu ik er over nadenk… ze zitten overal! Ook Fabiola ging na de eerste vleselijke contacten met Boudewijn meteen zwaar aan de biecht. We weten nu waarom… en wat te denken van Willem Twee! Deze zwaaiende zwierder was niet meer weg te slaan uit Bruksel in 1830 toen hij eenmaal de verboden bananen had gezien…

 

Dus Flip is nu aan de Formatie begonnen….

 

Ik hou m’n Hart vast als Elio straks aan de beurt is …

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS