Marchal

 

Le Restaurant Marchal

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Uw persoonlijke begeleider in Mons staat voor U klaar, wij doen alles voor de lol, wij zijn "Grap en Grol"

Gastronomie in Mons

"Eerlijke Culinaire Klasse"

Een uitvoering van "Grap en Grol"

Gastronomie zoals het hoort en zoals het was, is en zal zijn, topklasse zonder Blabla maar met een Glimlach en een Groot Hart

In het absolute Hartje van Mons, tegenover de Collegiale ligt het Huis "Restaurant Marchal". Statig, haar plaats waardig in de oude kern waar eens de Chanoinessen woonden en de Nobelen van overal stiekum naar de mooie adelijke dames kwamen lonken.

 

Zelfs de "Koele Kaas" wordt hier af en toe gezien, samen met de "Kazin" als de smalle beurs het toelaat om eens heerlijk verwend to worden door de Tafeltovenaar van het Huis, een Chef in Hart en Nieren, Luc Marchal.

 

En er zijn geheimen, beste lezer, natuurlijk........... EN Alleen U, de bezoeker van Mons die via deze Webstek ervan kennis neemt, U ziet, het kost U niks EN U bent al op de hoogte van de "In's en Out's"! Er zijn twee "Luc's", er is de Chef Luc in de keuken en de Mens Luc buiten de keuken. In de keuken heeft Luc het meeste weg van een Rothweiler op Cocaine, een wervelwind, een Engelse Sergent-major. Ooit heeft de Koele Kaas eens geprobeerd te keuken te betreden, en ik kan U vertellen dat hij er héél snel weer uit was. De Culinaire Kunst is Luc meester, de Hoogmis van de Smaakpapillen is hem gekend, de geheimen van smaken en geuren, verse groeten van het seizoen, de beste ingrediënten, de dranken en spijzen zijn als leerlingen in zijn handen en in zijn keuken, en met dezelfde rigeur geeft hij als een dirigent de Maat aan voor het orkest van Kleuren en Geuren.

 

En er is de Luc buiten de keuken, de Gastheer, de Lieve man die altijd een open oor heeft voor zijn gasten, kijkt, leert, ziet, en voor een gast er zelf aan kan denken weet hij al wat er nodig was en het is al naar U onderweg of staat al op de Uiterst zorgvuldig opgemaakte tafel.

 

De keuzes zijn zeer uitgebreid, natuurlijk de à la carte, de wijn maar ook de formule. Buiten? Natuurlijk! Een geweldig mooi en intiem terras is er ook, en als het weer het toelaat is het een fantastische ervaring daar te dineren. Ook binnen zijn er verschillende formules mogelijk, U ziet, er wordt aan U gedacht, U bent de gast, U beslist, U wordt verwend!!

 

U vraagt zich nu af, "Hoe kom ik aan een tafel in dit toprestaurant" natuurlijk. Komt U naar Mons op een dagtrip, het beste is van de voren te reserveren en Uw wensen kenbaar te maken. Eigenlijk kan dat het makkelijkste per telefoon maar indien enkele weken van te voren kan dat ook per e-mail. Ben U à l'improviste? Bel even en wellicht is er plaats. En natuurlijk kan U ook via "Grap en Grol" e.e.a. laten regelen. Daar zijn wij voor, Voor U!

 

En wat gaat al dit moois mij kosten? Kan ik de kinderen nog eten geven, de huur nog betalen als ik eenmaal voet heb gezet in dit Culinair Paradijs vraagt U?

 

Wel, goede kwaliteit, supérieure service en een fantastisch kader komt niet voor de prijs van een opgewarmde Pitta of een Big Mac, dat is een waarheid als een koe. Wilt U een "Kindermenu met knakworstjes" en een Fanta dan hebben wij andere suggesties voor U. Ook leuk, maar anders....

 

Wij van Grap en Grol bieden U een kijkje op de Kaart van het restaurant, aan de linker kant kunt U de links vinden naar de opties. Let wel op, want de verschillende menu's worden natuurlijk regelmatig aangepast, daarom bieden wij U ook de link aan van het restaurant met routebeschrijving en alles erop en eraan en U kunt ons altijd bereiken via info@mons2016.com voor inlichtingen natuurlijk!

Eet smakelijk en laat U eens verwennen!

 

http://www.marchal.be/default.asp?Lg=1&Tag=1

Binnen in restaurant Marchal...

Copyright "Grap en Grol" HWMS

 

Chef Luc met lekkers op het terras, op de achtergrond de Belfort

Copyright "Grap en Grol" HWMS