Partijverslag

 

De "Schrijfsels" van de Kaas..

 

Uw Persoonlijke Grap en Grol Gids voor Rondleidingen in Mons, de "Koele Kaas", éénentwintig-talig, 92 kilo's schoon aan de Haak(lees Algemene Voorwaarden!!), Ervaren Drakendoder en VooDoo kunstenaar! Bekend van Radio en TéVé, van de Ivoren Toren gekomen, geliefd en gevreeschd. Een leuke en andere kijk met een knipoog, peper en zout, en soms pikant op Wallonië en Mons/Bergen in het speciaal..

 

Van Alles over Alles;

"Partijverslag 266/12F/65"

Met Peper, Zout, Tabasco, sambal en "Grap en Grol"

Ook veel over de Diepe Walen.....

We hebben een Blog voor uw reacties en Suggesties!

http://monsblog.mons2016.com/

Inter Waals Verkenningsrapport en Observatieverslag

 

Aan:Waalse Dienst voor Flèment Bezoeken op Feestdagen

Cc;Waalse Regio, SPW, Belgacom, SNCB

Bcc;Partie Socialiste

Date;48th Year of Domination Anno Lenin, Springday Day of Kolchoz

From:Source 85/881 Codename Kaas

 

Kameraad,

 

Volgens protocol 38 van onze Grondgedachte en Speech 13 van de Grote Strik, zin 3, bij deze mijn verslag van het bezoek van Vlaming 3.544FH/12B, bijnaam “Den Koker”.

 

Nadat de douanediensten mij hadden doorgegeven dat hij via de E19 op ons grondgebied was gekomen heb ik onmiddellijk de burenraad en de straatkameraad via de korte golf aangeroepen en zoals de instructies aangeven alle zichtbare tekenen van verdorven kapitalisme weggenomen.

 

Ook de West-Duitsche automobielen zijn weggesleept.

 

Naar verwachting parkeerde hij zijn kapitalistische voiture aan de Oktoberrevolutie esplanade en hij werd door de veiligheidsagenten meteen geschaduwd. Na een rustige ontvangst en strijdliederen van de kinderen heb ik de Cubaanse koffie geschonken en natuurlijk de Tomaten onder de aandacht gebracht, dank daarvoor, we hebben er twee gehouden volgens afspraak en de rest stuur ik terug naar het partijburo.

 

Omdat we het net hadden afgesloten voor de rest van de buurt bleef de stroom de hele tijd aan, maar hij lijkt dat normaal te vinden raar genoeg. Ook bleek later dat hij meer dan één keer per dag eet!

Het Luxe Voedselpakket dat ik van Kameraad Schepen had gekregen maakte geen indruk! Ook een tweede kop koffie niet! En toen hij spontaan van de meegestuurde Chocola begon te eten heb ik de kinderen maar naar hun kamer gestuurd want dat krijgen ze alleen op hun Partijdag als het vijfjarenplan wordt gepresenteerd.

 

Ik heb hem natuurlijk laten praten en het blijkt dat ze in Vlaanderen zomaar benzine kunnen kopen zonder bonnen! En erger, er zijn winkels die van alles hebben! Hij sprak over rijst, demie glas sauzen(Geen idee wat dat zijn) en als ik het goed gehoord heb, heeft hij een zekere “Filou”, een huisdier! En dat levert geen enkele bijdrage, geeft geen melk, geen vleesch, niks! Maar, let op, hij geeft dat te eten! Wat is er aan de hand bij die Vlamingen? Ik weet het niet.

 

Daarnaast heb ik ook wat dingen gehoord die ik al in de boekjes gelezen had. Ze werken daar voor een salaris en een baas, de uitbuiters die we vroeger hadden heten daar Zelfstandige Ondernemers, ze mogen zelf dingen kopen zonder partijkaart en ze hebben ook meerdere kanalen op de televisie, die zijn daar allemaal in kleuren denk ik. Ik heb die geheime Flyer uit het plastic gehaald die U gegeven had met een foto van die Ard Ze Zeever, die kapitalistisch duivel in Antwerpen maar hij reageerde niet echt, geen speciale bewegingen, geen gezang, hij ging zelfs niet even staan! Heeft U de goede foto gekregen van onze contacten bij de SP.A?

 

Wel heeft hij het gehad over iets dat ze coalitievorming noemen, naar ik begrijp hebben ze daar meerdere partijen en is er geen absolute meerderheid, dat vond ik wel heel raar. Ik verdenk hem er ook van te lezen en regelmatig zelf na te denken trouwens, of dat algemeen ingevoerd is in Vlaanderen weet ik niet, maar één ding weet ik zeker, hij spreekt meerdere talen!

 

U weet dat voor mijn bekering tot de Waalse Heilstaat ik natuurlijk in de Satanstaat leefde en ik heb dus die Taal gesproken met hem, trouwens dank voor de extra vergunning om ook op zaterdagen een uur mijn N*derlands te oefenen als de kinderen op gewichtheffen zijn. Bij deze vraagt Kameraad Mevrouw Kaas ook voor een gunst want ze wil de mooie kleren nog een paar dagen houden die het Partijcomité ons heeft gestuurd vorige week. Ik heb natuurlijk mijn Sojoez GSM laten zien en in mijn rugzak gedaan toen we onderweg waren, maar die is al weer opgehaald door de Informatiedienst vanavond om terug te zetten in de Hal Van De Toekomst voor morgen.

 

Ik hoop dat de ontvangst van alle gesprekken via de afluisterapparatuur goed gelukt is want hij stond soms op een klein doosje te tikken, een soort kleurige ansichtkaart om te smssen, wat dat is weet ik niet.

 

We hebben afgesloten in het Café voor Partijbazen, hij dronk een luxe koffie en ik kreeg een tonic met ijsblokjes, die had ik sinds mijn overplaatsing uit het noorden niet meer gezien! Ik zal de rest van de Euro’s die ik kreeg van de Dienst Buitenland in een enveloppe doen. De kinderen hadden nog nooit zo een twintig eurobiljet gezien!

 

Ik hoop dat ook de afluisterapparatuur op de auto goed geplaatst is en de minizender heb ik in zijn jaszak gedaan. Ik weet niet zo goed hoe ik het kan zeggen, maar hij heeft gevraagd of wij ook bij hem wilden langskomen! Ik heb daar natuurlijk geen benzinebonnen voor, en de buurtauto mag ik één keer per maand een uur gebruiken, maar daar hoor ik wel van U. Ik hoop U naar behoren te hebben ingelicht.

 

Uw Kameraad,

 

 

Kaas (Partijkaartnummer 544.231.23.23)

 

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS

 

Copyright "Grap en Grol" HWMS